KROOKED KOMPLETE BIRDICAL FADES SM GREEN

0,00 €
Out of stock
SKU
KRK-COM-0128
Katso saatavuus
Koko
7.5

Krooked Skateboardsin valmiscomplete "Birdical Fades". Lauta sopii erinomaisesti aloittelijoille ja skeittauksesta vasta kiinnostuneille, jotka haluavat laadukkaan, kestävän peruslaudan, jolla on mahdollista oppia oikeasti skeittaamaan. Krookedin completeissa on brändin renkaat, lauta sekä trukit.

Lauta on materiaaliltaan kanadanvaahteraa, kuten valtaosa nykylaudoista muutenkin. Renkaat ovat kovaa uretaaniseosta ja sopivat nimenomaan niin sanottuun perusskeittaukseen: temppujen tekemiseen, rullaamiseen ja perustaitojen harjoitteluun. Vertailun vuoksi pehmeät renkaat ovat tarkoitettu käytännössä vain rullailuun/cruisereihin, eli lautoihin, joilla ei ole tarkoituskaan tehdä temppuja. 

Mikä sitten erottaa tämän laudan niin sanotuista "markettilaudoista", joita saa parillakympillä mistä tahansa halpahallista? Suurin ero on tietysti laudan laadussa: Krooked on osa Deluxe San Francisco- skeittitehdasta, jonka omistajat, työntekijät ja muu henkilökunta ovat itsekin skeittareita ja talon laatuvaatimukset ovat äärimmäisen korkealla. Toisin sanoen brändi ei halua myydä sekundaa kenellekään. Aloittelijoilla on oleellista olla kunnon lauta heti alusta asti, sillä harrastamisen mielekkyys on hyvällä laudalla ihan toista kuin huonolla. Yleisin ero on trukeissa: "markettilautojen" trukit näyttävät kyllä skeittitrukeilta, mutta mitään trukeille tarpeellisia ominaisuuksia niissä ei ole. Krookedin laudan trukit ovat ammattimaiset: ne kääntyvät hyvin, niitä voi säätää skeittarin painon mukaan kullekin sopivaksi, trukkien akselit eivät väänny kovassakaan menossa ja trukit kestävät pitkään.

Lauta on välittömästi skeittivalmis, eikä mitään "aloitushuoltoja" tai muita vastaavia tarvita. Yleisesti ottaen ensimmäinen huoltoa vaativa toimenpide skeitissä on laakerit, jotka kuluvat Suomen olosuhteissa kenties eniten. Keväisin katupöly saattaa rohista laakereissa ja pitkään laakereissa pyörivät pienenpienet hiekkahiukkaset saattavat ajan oloon rikkoa laakerin. Noin vuoden skeittaamisen jälkeen laakerit olisi hyvä ottaa renkaista pois ja putsata esimerkiksi kuumalla vedellä ja astianpesuaineella, jonka jälkeen ne voi öljytä aseöljyllä, CRC:llä tai muulla kevyellä öljyllä. Vaseliinin tyyliset rasvat voi huoletta unohtaa skeittiä huoltaessa.

Skeittilauta olisi hyvä säilyttää aina sisällä ja kuivassa tilassa. Lauta on puuta ja laakerit sekä trukit metallia, jotka reagoivat kosteuden kanssa lahoamalla/ruostumalla. Hyvin pidettynä skeittilauta on monivuotinen hankinta. Jokaiseen lautaan voi ostaa kaikki osat erikseen, joten kerran kun ostaa kokonaisen completen, voi jatkossa päivittää osia yksittäin sitä mukaa kun ne kuluu.

Dekin leveys 7.5 tuumaa.

Lauta on kapea ja sopii hyvin pienille jaloille - jos lauta on liian kapea suhteessa skeittarin jalkoihin, on skeittaaminen pääsääntöisesti hankalampaa. Vastaavasti todella leveä jalka esimerkiksi alle kouluikäisellä lapsella on liian raskas ja kömpelö, jolloin myös temppujen tekeminen on hankalaa. Nyrkkisääntönä voitaisiin sanoa, että alle 39-kokoisille jaloille kannattaa ottaa alle 8" kokoinen lauta.